04 marraskuuta 2012

Lumivärjäys

Pysyvää lumivaippaa odotellessa julkaisen pari kuvaa viime keväänä tekemästäni värjäyskokeilusta. Käyttämäni kangasväri oli äitini "ammattilaisvärejä". Tähän ei sovi keittämistä tai pesukonevärjäystä vaativat kangasvärit. Heti kiinnittyvät tai silittämällä kiinnitettävät sen sijaan käyvät. Kysy askarteluliikkeen asiantuntijoilta apua.
Ihanassa vanhassa emalivadissa on kasteltuna suuri valkoinen lakana. Sen päälle on kasattu reilu kerros lunta. Lumeen kaadettiin kolmea eri kangasväriä sävyiltään punainen, oranssi ja keltainen.
Lumi estää väriä tarttumasta kankaaseen tasaisesti ja muodostaa mielivaltaisen kuvioinnin. Kankaaseen ei saa koskea, vaan sen annetaan olla aivan paikoillaan yön yli.
Pyykkikoppaan rypistetty lakana sai ylleen lunta ja mustaa kangasväriä.
Musta väri yllätti täysin! Seuraavana päivänä lakanat huuhdottiin oikein runsaalla vedellä ja vietiin kaiteille kuivumaan. Musta kangasväri oli luonut herkkiä sinisen ja violetin sävyjä tumman harmaan seuraksi.
Tähän sinisen ja pinkin värin yhdistelmään olin todella tyytyväinen. Kuvio ja väri olivat uskomattoman kauniit. Ikävä kyllä tämä kokeilu oli tehty pesukonevärillä, ja surkeudekseni huuhtoutui pesukoneessa kankaasta pois. Kaikkia kokeiluja kannattaa kuitenkin tehdä. Sitten uskaltaa laittaa kalleimmat ja hienoimmat kankaansa ja värinsä likoon. Kokeilun voi tehdä vaikka A4-kokoiselle tilkulle.
Lämminsävyinen kokeilu oli niin onnistunut, että aion käyttää kankaan seuraavaan vaatemallistooni. Olen jo monta kuukautta miettinyt vaatetta, johon voisi laittaa noin rajun kuvion ja se silti olisi mahdollisimman monikäyttöinen. Huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti