02 kesäkuuta 2011

Mansun hääpuku

Esittelen muotinäytöksestä yhden asun kerrallaan, ja kerron tarkemmin miten se on valmistettu. Aloitetaan hääpuvusta.


Hääpukua varten värjäsin neljä metriä henkäyksenohutta silkkiä ruostuttamalla. Ensimmäinen värjäys ei jättänyt tarpeeksi näyttäviä kuvioita, joten tein vielä yötä myöten toisen kierroksen. Tässä käytetään luonnonkuituista kangasta ja etikkaa ruostuvan esineen kanssa. Haisevaa hommaa!


Päällä oleva silkki on kiinnitetty valkoiseen morsiussatiiniin, joka on melko jäykkä kangas.  Yläosassa silkki on rypytetty pienillä helmillä aloilleen. Yläreunaa kiertää koristenauha, ja puku sidotaan organzanauhalla niskaan.  Yläosaa tukee vuorin sisällä olevat luut.


Alaosassa morsiussatiini on leikattu neljään kappaleeseen niin, ettei vyötärölle tule rypytystä. Päällä oleva silkki taasen on rypytetty vyötäröltä mahdollisimman paljon. Alareunassa kankaat on kiinnitetty toisiinsa kapealla rullapäärmeellä.Takana on nyöritys, jolla puvun saa istumaan kauniisti. Lenkit satiinia, nyörinä organzanauha. Olen tavoitellut luonnonvärejä ja herkkyyttä.Asu on kertakäyttöinen- sitä ei voi koskaan pestä tai kuviointi saattaa tuhoutua. Näin ollen se sopiikin parhaiten hääpuvuksi tai muuhun ainutkertaiseen tilaisuuteen.

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis puku! Tuo kuviointi on upea kyllä, pakko kyllä kokeilla joskus itsekkin kankaan ruostuttamista. :)

    Jääkö muuten kankaaseen se etikan haju? :D

    VastaaPoista
  2. Etikasta ei jää hajua, kun kangas kuivuu. Kangas sumutetaan kosteaksi ja kääritään muoviin raudan kanssa. Muista tarkistaa välillä miten ruostuminen etenee!

    VastaaPoista